Brynzové placky
Suroviny
800 až 1000 g brambor
200 g brynzy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
1 vejce
olej
sůl
mletý pepř
pažitka
Postup
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramboráky. Přidáme celé vejce, pepř a sůl, vmícháme asi 3 lžíce hladké mouky a nakrájenou pažitku. Brynzu rozdrobíme a smícháme ji se zakysanou smetanou. Z bramborového těsta pečeme na pánvi menší a mírně silnější placky než bramboráky. Jakmile je obrátíme, potřeme horní opečenou stranu smetanou s brynzou a necháme dosmažit. Podáváme teplé.
Poznámka: Kdo má rád česnek, může ho prolisovat a přidat ke směsi smetany a brynzy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 754x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brynzové placky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!