Vepřové hajdušky

Suroviny

600 g vepřové plece
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
120 g cibule
120 g rajčat
80 g paprikových lusků
mletá sladká paprika
šálek vývaru
česnek podle chuti
120 g brambor
40 g žampionů
1 lžíce červeného vína

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – cibuli na plátky, papriku na širší proužky, rajčata, brambory a žampiony na čtvrtky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky (asi 5 kousků na porci). Nakrájené maso osolíme, opepříme a ve vyšším kastrolu osmahneme na dvou lžících oleje. Poté přidáme cibuli a paprikové lusky, lžíci mouky a vše zasmahneme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou a když je maso poloměkké, přidáme nakrájená rajčata, brambory, žampiony a na plátky nakrájený česnek. Opět přikryjeme pokličkou a dodusíme do měkka. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 070x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové hajdušky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist