Houbová omáčka s těstovinami

Suroviny

400 g těstovin
400 g rajčat
1 lilek (baklažán)
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
100 g žampionů
2 nožičky tenkých párků
10 g másla
špetka šalvěje
50 g mouky
sůl
mletý pepř
olej

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony nebo jiné oblíbené sezónní houby očistíme, opláchneme a nahrubo nakrájíme. Vložíme je asi na 30 minut do nádoby s teplou vodou a necháme odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme ho a také necháme odležet, dokud nepustí šťávu. Poté kostičky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, lilek na něm osmažíme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme nakrájené párky a nakrájené houby a také dáme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata nařízneme do křížku, sloupneme slupku a dužinu jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme nasekanou dužinu z rajčat, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté do směsi přidáme opečené párky a houby, vše promícháme a omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Povrch posypeme kostičkami opečeného baklažánu a nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbová omáčka s těstovinami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist