Houbová omáčka s těstovinami
Suroviny
400 g těstovin
400 g rajčat
1 lilek (baklažán)
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
100 g žampionů
2 nožičky tenkých párků
10 g másla
špetka šalvěje
50 g mouky
sůl
mletý pepř
olej
Postup
Žampiony nebo jiné oblíbené sezónní houby očistíme, opláchneme a nahrubo nakrájíme. Vložíme je asi na 30 minut do nádoby s teplou vodou a necháme odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme ho a také necháme odležet, dokud nepustí šťávu. Poté kostičky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, lilek na něm osmažíme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme nakrájené párky a nakrájené houby a také dáme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata nařízneme do křížku, sloupneme slupku a dužinu jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme nasekanou dužinu z rajčat, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté do směsi přidáme opečené párky a houby, vše promícháme a omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Povrch posypeme kostičkami opečeného baklažánu a nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Houbová omáčka s těstovinami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!