Nadívaný králík
Suroviny
1 králík
150 g uzeného masa
2 rohlíky
zelená petrželka
50 ml mléka
2 vejce
1 cibule
bílý pepř
100 g másla
sůl
Postup
Nejdříve si připravíme nádivku. Vejce, mléko, sůl a pepř ušleháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu cibule zpěníme na 60 g másla. Rohlíky nakrájíme na kousky, zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, posekanou petrželku i orestovanou cibuli a vše promícháme. Je-li třeba přilijeme trochu mléka.
Z králíka oddělíme zadní stehýnka, zbytek necháme v celku. Všechny části osolíme. Hřbet králíka včetně předních běhů naplníme nádivkou a zašijeme nebo upevníme jehlami na závitky. Na pekáč dáme zbylé máslo, zbylou cibuli, vložíme nadívané králičí torzo i stehýnka a pečeme v troubě asi při 180 stupních C. Dbáme na to, aby se králík nevysušil, je-li třeba podléváme ho teplou vodou nebo vývarem. Na závěr odklopíme víko pekáče a necháme králíka při vyšší teplotě zčervenat. Přílohu si zvolíme podle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 187x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Nadívaný králík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!