Chléb se sýrem a bylinkami
Suroviny
Těsto:
250 g polohrubé pšeničné mouky
250 g hladké pšeničné mouky
1 balíček sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
pepř mletý
250 ml vlažné vody
Náplň:
2 až 3 cibule
1 lžíce tuku
100 g strouhaného tvrdého sýra
6 lžic nasekaných bylinek (různé druhy)
1 žloutek
Postup
Obě mouky v míse pečlivě promícháme. Přidáme sušené droždí, cukr, sůl, pepř a vlažnou vodu a vše zpracujeme elektrickým hnětačem na hladké těsto. Hněteme asi 5 minut na nejnižší rychlost a potom na nejvyšší rychlost. Vypracované těsto necháme na teplém místě kynout, dokud ho není dvojnásobné množství. Zatím se věnujeme přípravě náplně.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku, přidáme strouhaný sýr a bylinky a směs odstavíme.
Vzešlé těsto vyjmeme z mísy na lehce pomoučený vál a znovu dobře prohněteme. Vyválíme z něj obdélník o rozměrech asi 30 x 40 cm a potřeme jej nádivkou. Delší strany těsta přehneme trochu dovnitř (aby náplň při pečení nevytékala) a těsto srolujeme od kratších stran směrem ke středu. Vložíme ho do obdélníkové formy o rozměrech asi 30 x 11 cm a necháme na teplém místě ještě jednou vzejít. Vrchní stranu velmi ostrým nožem několikrát cikcak nařízneme (ale nestlačujeme). Rozšleháme jeden žloutek se lžící vody, těsto jím potřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 až 200 stupňů C. Pečeme asi 40 až 50 minut. Zchladlý chléb vyklopíme z formy a krájíme až před podáváním.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 906x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Chléb se sýrem a bylinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!