Šťavnatá pomerančová bábovka
Suroviny
350 g másla
350 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
300 g polohrubé mouky
50 g solamylu
2 rovné lžičky prášku do pečiva
250 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
100 g cukru
Postup
Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem, poté postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Citronovou a pomerančovou kůru, prášek do pečiva a solamyl smícháme s moukou a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Připravíme si větší bábovkovou formu, kterou si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175 až 190 stupňů C. Pečeme asi hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme, formu vymyjeme a utřeme, bábovku vrátíme zpět a na několika místech propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu s kůrou a s cukrem a polovinu tekutiny nalijeme na bábovku. Poté bábovku vyklopíme, opět propícháme z druhé strany a polijeme zbývající tekutinou. Bábovka má pro nás netradiční chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 176x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šťavnatá pomerančová bábovka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!