Povidlová omáčka
Suroviny
4 lžíce švestkových povidel
hrst strouhaného perníku (na vaření)
½ lžičky mleté skořice
malá špetka mletého hřebíčku
citronová kůra
hrst spařených a oloupaných mandlí
hrst rozinek
500 ml vody
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
cukr
sůl
Postup
Povidla zalijeme asi půl litrem vody, rozmícháme. Přidáme jemně nastrouhaný perník, trochu soli, skořici, spařené rozinky, citronovou kůru a asi 10 minut povaříme. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku a přilijeme vše do omáčky, promícháme. Poté přidáme oloupané a nakrájené mandle a ještě asi 5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. Podle potřeby dochutíme cukrem. Podáváme k uzenému masu a bramborovým knedlíkům, ale také třeba ke kynutým knedlíkům nebo na vdolečky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 724x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Povidlová omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!