Dlouho vláčná vánočka

Suroviny

500 g polohrubé mouky
120 g másla
80 g cukru
3 žloutky
sůl
citronová kůra
vanilkový cukr
25 až 30 g droždí
250 ml smetany (mléka)
rozinky
mandle na posypání
1 vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek – do části vlahé smetany rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru a 1 lžíci mouky. Lehce promícháme a necháme kynout v teplé místnosti. Máslo se žloutky utřeme do pěny, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a ještě promícháme. Přidáme mouku, zbylou smetanu a kvásek a případně i rozinky a vypracujeme těsto (v hnětači nebo vařečkou, případně na vále). Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout v teplé místnosti. Poté z těsta upleteme vánočku, na utěrce ji přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Před pečením ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160 až 170 stupňů C.
Poznámka: Tato vánočka vydrží velmi dlouho vláčná, měkká. Zatím nemám vyzkoušené, ale jde prý o ověřený recept.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 283x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dlouho vláčná vánočka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist