Rohlíky
Suroviny
500 g hladké mouky
30 g droždí
sklenička mléka (asi 250 ml)
1 lžička cukru
1 vejce na potření
kmín
sůl
Postup
Do vlažného mléka dáme 1 lžičku cukru, 1 lžičku mouky, droždí, vše rozmícháme a necháme v teple. Když vzejde kvásek, vlijeme jej do prosáté nahřáté mouky a zaděláme těsto, které hněteme tak dlouho, až se nelepí na ruce. Je-li suché, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout. Z vykynutého těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme trojúhelníky. Trojúhelníky svineme z delší strany, naskládáme na plech a necháme je ještě chvíli (asi 10 minut) kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a solí. Troubu vyhřejeme na 200°C a vložíme do ní plech s rohlíky. Teplotu stáhneme na 180°C, rohlíky pečeme podle velikosti asi 20 - 30 minut dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 621x
Komentáře receptu Rohlíky
anonym: | neděle 25. února 2007 |
Bylo by se mozna taky hodilo zminit se,jak dlouho se tyto rohliky pecou(v te dobre vyhrate troube). Karel. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!