Těstoviny s tuňákem
Suroviny
300 g barevných těstovin
200 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva)
1 sterilovaná červená kapie
česnek
majoránka
tymián
olej
pepř
sůl
Postup
Nejdříve si dáme vařit těstoviny (nemusí být nutně barevné, ale na talíři vypadají zajímavě). Zatím si očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Kapii rozkrájíme na proužky. Konzervu s tuňákem otevřeme a necháme odkapat šťávu, tuňáka rozdrtíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm osmažíme česnek (množství podle chuti – 3 až 6 stroužků). Poté vmícháme kousky tuňáka, sterilovanou kapii a prohřejeme. Směs okořeníme, promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Uvařené těstoviny slijeme, přidáme tuňákovou směs a lehce promícháme. Před podáváním můžeme posypat strouhaným sýrem a případně zelenou petrželkou. Je to rychlé, chutné, lehké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 110x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Těstoviny s tuňákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!