Krůtí řízky s rajčaty a jablky
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 krůtí řízky
1 cibule
3 rajčata
2 jablka
citrón
olej
smetana
kari
cukr
sůl
Postup
Řízky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Opepříme a z obou stran na oleji asi 8 minut opékáme a nakonec je osolíme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata a jablka. Zaprášíme kari kořením, zalijeme smetanou, vše osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Na mírném ohni povaříme asi pět minut. Maso rozdělíme na jednotlivé talíře a polijeme omáčkou.
Podáváme se širokými nudlemi, bramborami nebo hranolky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 885x
Komentáře receptu Krůtí řízky s rajčaty a jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!