Čokoládové lanýže
Suroviny
1 libra (454 g) dobre hořké čokolády
hrnek (250 ml) smetany ke šlehání
1/4 hrnku dobrého alkoholu (grand marnier nebo koňak)
Na obalení:
kakao nebo
moučkový cukr nebo kokos nebo
hrubě nakrájené ořechy
Postup
Zkusila jsem je letos poprvé, ještě nejsou vánoce a už jich je tam jenom pár. Dobrou hořkou čokoládu tzv. ohlíme ostrým nožem (vlastně krouhame jako zeli) a dáme ji do mísy. V kastrole si ohřejeme skoro do varu (pozor nevarit) hrnek šlehačky a vylijime na čokoládu. Necháme asi dvě tři minuty stát a pak smícháme do hladka. Poté přidáme čtvrt hrnku dobrého alkoholu. Vše umícháme a dáme přikryté alespoň na čtyři hodiny do ledničky. Potom lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme válečky, které obalíme buď v prosátém kakau, nebo v moučkovém cukru, nebo můžeme použít kokos či nahrubo nakrájené ořechy. Válečky vkládáme do papírových košíčků na bonbony a uskladníme je v ledničce až do podávání.
Poznámka:
Recept je od Jitky, která ho napsala do diskusního fóra. Zkušenost s ním zatím nemám, ale zdá se, že se na přípravě čokoládových lanýžů nedá nic zkazit. Snad jen není jasné, jak velký hrnek se má použít.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 202x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čokoládové lanýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!