Ovocný dezert s jahodovou polevou
Suroviny
4 banány
300 g jahod (i mražených)
300 g jahodové zmrzliny
100 ml vody
80 g cukru krupice
50 ml bílého (červeného) vína
20 mandlí
citronová šťáva
šlehačka na ozdobení
Postup
Vodu svaříme s cukrem, sebereme případnou pěnu a necháme vychladnout. Pokud použijeme mražené jahody, necháme je rozmrazit. Jahody rozmixujeme. Jakmile cukrová voda zchladne, přimícháme ji společně s vínem do jahodové omáčky.
Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Banány oloupeme a šikmo nakrájíme na špalíčky. Na řezu je potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Na talířky (misky) navršíme zmrzlinu (asi 2 vrchovaté lžíce na osobu), doplníme nakrájenými banány, polijeme jahodovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
Je to velmi rychlé a jednoduché. Jahodovou omáčku si můžeme připravit předem, ale jinak připravíme těsně před podáváním. Servírujeme jako lehký ovocný moučník. V létě báječně osvěží, v zimě nám zase léto připomene.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 422x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!