Ovocný dezert s jahodovou polevou

Suroviny

4 banány
300 g jahod (i mražených)
300 g jahodové zmrzliny
100 ml vody
80 g cukru krupice
50 ml bílého (červeného) vína
20 mandlí
citronová šťáva
šlehačka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Vodu svaříme s cukrem, sebereme případnou pěnu a necháme vychladnout. Pokud použijeme mražené jahody, necháme je rozmrazit. Jahody rozmixujeme. Jakmile cukrová voda zchladne, přimícháme ji společně s vínem do jahodové omáčky.
Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Banány oloupeme a šikmo nakrájíme na špalíčky. Na řezu je potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Na talířky (misky) navršíme zmrzlinu (asi 2 vrchovaté lžíce na osobu), doplníme nakrájenými banány, polijeme jahodovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
Je to velmi rychlé a jednoduché. Jahodovou omáčku si můžeme připravit předem, ale jinak připravíme těsně před podáváním. Servírujeme jako lehký ovocný moučník. V létě báječně osvěží, v zimě nám zase léto připomene.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 422x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist