Pálihuba - podkrkonošká polévka
Suroviny
250 g bílých fazolí
nožička ostré klobásy
sádlo
hladká mouka
větší cibule
sůl
česnek
sladká i pálivá paprika
ocet
zakysaná smetana
Postup
Fazole se přes noc namočíme do vody.
Druhý den je vaříme do měkka. Na sádle se zpěníme cibulku, zasypeme se mletou paprikou a moukou, promícháme a vytvoříme tak cibulovou jíšku. Tu zalijeme uvařenými fazolemi s vodou a polévku necháme ještě asi 10 minut povařit. Přidáme rozmačkaný česnek, ocet a klobásu nakrájenou na kolečka. Dobře promícháme, osolíme a a nakonec přidáme zakysanou smetanu.
Polévka je dobrá a zejména chutná těm, kteří mají rádi ostřejší jídla.
Nejsem autorka receptu, získala jsem ho od sousedky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 579x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pálihuba - podkrkonošká polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!