Rybí filé v rajčatech
Suroviny
600 g rybího filé
1 konzerva loupaných rajčat
2 cibule
1 pórek
4 stroužky česneku
hrst sekané petrželky
sůl
mletý pepř
asi 600 g brambor
olej
Postup
Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Cibuli oloupeme, nahrubo nastrouháme a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.
Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je chutný. Jen nahodilá kostička zabloudivší do tohoto zapečeného pokrmu vyvolává případnou nevoli strávníků, kteří ji nečekají. Konzervovaná rajčata můžeme nahradit čerstvými, když je jich dostatek a jsou levná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 151x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí filé v rajčatech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!