Hovězí ptáčky se sardelovým máslem
Suroviny
6 plátků hovězího masa na ptáčky
3 nožičky párků
6 plátků anglické slaniny
¾ tuby sardelové pasty
180 g másla
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
15 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř
Postup
Maso naklepeme, jenom lehounce osolíme (pozor, sardelová pasta je slaná) a opepříme. Ze 120 g másla a sardelové pasty utřeme sardelové máslo, kterým plátky po jedné straně potřeme. Na každý plátek potom dáme slaninu a půl párku a nití svážeme do úhledného ptáčku. Na zbytku másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní ptáčky zlehka opečeme. Přidáme koření a bez podlévání, jen na cibulovém základě, dusíme ptáčky ve vlastní šťávě téměř do změknutí. Když je maso skoro měkké, vyjmeme ptáčky na talíř, do šťávy přisypeme mouku, lehce ji osmažíme, rozředíme vychladlým vývarem, vrátíme do vzniklé omáčky ptáčky a dodusíme. Nakonec ptáčky vyjmeme na mísu a omáčku na ně přecedíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Výsledek opravdu chutná báječně a ocení ho zejména příznivci klasických českých pokrmů a omáček. Jak je vidět na fotografii, omáčku jsem nakonec necedila, jen jsem vybrala lžící kuličky pepře a nového koření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 764x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí ptáčky se sardelovým máslem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!