Černá srdíčka

Suroviny

2 lžíce instantní kávy
250 g hladké mouky
na špičku nože prášku do pečiva
80 g mletých lískových oříšků
špetka soli
100 g hnědého cukru
130 g Hery
2 žloutky

Poleva:
10 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžíce vlahé vody

cukrová moka zrnka na zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Instantní kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a necháme vychladnout. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva, s mletými oříšky a cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk a žloutky a uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté ho vyválíme na lehce pomoučeném válu, vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Cukr s kakaem a vodou intenzivně třeme, až vznikne hladká a lesklá hmota. Tou potíráme srdíčka a do mokré polevy vtiskneme moka zrnka.
Poznámka:
Na potření srdíček můžeme také použít čokoládovou polevu a místo moka zrnka například oloupanou mandli.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 685x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Černá srdíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist