Játra s mandlemi

Suroviny

500 g vepřových (krůtích) jater
1 lžička Solamylu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
2 paprikové lusky (různé barvy)
1 malá cibule
1 mladá kedlubna
100 g loupaných pražených mandlí
2 lžíce omáčky
1/2 lžičky zázvoru
1 lžička octa
špetka soli
trochu cukru
200 ml vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

V misce si rozmícháme Solamyl s jednou lžící vody. Játra nakrájíme na tenké plátky, mírně je osolíme a promícháme s máčeným škrobem tak, aby se směsí obalila.

Necháme je chvíli v chladnu a zatím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Nemáme-li k dispozici mladou kedlubnu, můžeme použít cuketu nebo spodní řapíky z pekingského zelí. Pórek nakrájíme na kolečka, paprikové lusky na kostičky, cibuli a kedlubnu také na kostičky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a osmažíme na velmi malém množství tuku. Protože vlastní tepelná úprava je velmi rychlá, vyplatí se mít všechny suroviny nakrájené a připravené na mističkách.

Na hlubší pánvi si rozpálíme trochu oleje a rychle na něm osmahneme játra. Jakmile změní barvu, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a mandle. Všechno dobře promícháme, zalijeme vývarem, přidáme sojovou omáčku promíchanou se zázvorem a dochutíme solí, cukrem a octem. Opatrně znovu promícháme a asi po pěti minutách odstavíme ze zdroje tepla. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 595x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra s mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist