Vepřová roláda s jablky
Suroviny
Plát vepřového masa na roládu
400 mletého vepřového masa
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
10 sušených švestek
1 velké jablko
sůl
pepř
Postup
Plát masa (může to být i bůček) po obou stranách osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme sůl a mletý pepř, prolisovaný česnek a postupně do něj rukama zapracujeme smetanu. Nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané jablko a nakrájené sušené švestky. Touto směsí rovnoměrně potřeme masový plát (kraje necháme volné), zavineme ho do rolády a svážeme pevnou nití. Roládu rychle po všech stranách opečeme, poté ji podlijeme trochou vlahé vody, přikryjeme a dáme péct do trouby. Pečeme asi při 200 stupních C – doba pečení záleží na velikosti rolády. Úplně před koncem pečení ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Podáváme ji s bramborovou kaší. Dobře chutná i studená s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 241x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová roláda s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!