Citrónové cukroví
Suroviny
Těsto:
240 g hladké mouky
140 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu
Krém:
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
Poleva:
300 g moučkového cukru
3 až 4 lžíce horké vody
šťáva z jednoho citronu
Postup
Pečeme již začátkem prosince, v krabici v chladnu vydrží do vánoc.
Mouku s cukrem prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, žloutky, kůru a šťávu z citrónu, lehce vypracujeme těsto a dáme jej na chvilku do lednice vychladnout. Potom z něho vyválíme placku asi 4 mm silnou, z které vypichujeme malým tvořítkem různé tvary.
Cukroví pečeme na slabě vymazaném plechu při střední teplotě. Vychladlé cukroví slepujeme citrónovým krémem a poté poléváme po jedné straně citrónovou polevou.
Krém připravíme utřením změklého másla, cukru a žloutku - nakonec do něj přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Na polevu si odvážíme cukr, zakapeme ho citronovou šťávou a horkou vodou a intenzivně třeme, až je poleva lesklá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 788x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Citrónové cukroví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!