Dušené vepřové v zelí
Suroviny
1 kg vepřového plecka
1,5 kg bílého zelí
1 až 2 zakysané smetany
2 cibule
česnek
pepř
sůl
kmín
olej
hladká mouka na jíšku
Postup
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme. Mezi tím si nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíška a necháme ho chvilku povařit. Na konec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem. Podáváme s vařenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 860x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušené vepřové v zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!