Hradecké kostky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
200 g změklého másla
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 vejce
1 lžička citronové kůry

Na potření a posypání:
trochu kondenzovaného mléka
60 g jemně nasekaných mandlí

Náplň:
500 ml sladké smetany
100 g čokolády na vaření
25 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto rukama zpracujeme na vále až vznikne stejnorodá hmota a těsto necháme v chladnu alespoň hodinu odpočinout. Poté z něj na lehce pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 mm. Z tohoto plátu nakrájíme čtverečky o straně asi 2,5 cm a poklademe je na plech lehce vytřený máslem (stačí vytřít plech vnitřní částí obalu od másla). Každý čtvereček potřeme kondenzovaným mlékem a posypeme sekanými mandlemi. Plech vsuneme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů C asi 10 až 12 minut.
Než se čtverečky upečou a vychladnou, připravíme si náplň. Smetanu přivedeme k varu a přidáme do ní čokoládu na vaření nalámanou na malé kousky. Šleháme metlou, dokud nevznikne homogenní hmota. Za stálého míchání necháme směs vychladnout, dochladíme ji v ledničce, aby byla hodně studená. Poté ji k ní přidáme změklé máslo a vyšleháme ji elektrickým šlehačem. Touto náplní potřeme polovinu čtverečků, druhou polovinou je zakryjeme a trochu přitlačíme. Uchováváme v chladnu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 199x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hradecké kostky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist