Hradecké kostky
Suroviny
Těsto:
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
200 g změklého másla
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 vejce
1 lžička citronové kůry
Na potření a posypání:
trochu kondenzovaného mléka
60 g jemně nasekaných mandlí
Náplň:
500 ml sladké smetany
100 g čokolády na vaření
25 g másla
Postup
Suroviny na těsto rukama zpracujeme na vále až vznikne stejnorodá hmota a těsto necháme v chladnu alespoň hodinu odpočinout. Poté z něj na lehce pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 mm. Z tohoto plátu nakrájíme čtverečky o straně asi 2,5 cm a poklademe je na plech lehce vytřený máslem (stačí vytřít plech vnitřní částí obalu od másla). Každý čtvereček potřeme kondenzovaným mlékem a posypeme sekanými mandlemi. Plech vsuneme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů C asi 10 až 12 minut.
Než se čtverečky upečou a vychladnou, připravíme si náplň. Smetanu přivedeme k varu a přidáme do ní čokoládu na vaření nalámanou na malé kousky. Šleháme metlou, dokud nevznikne homogenní hmota. Za stálého míchání necháme směs vychladnout, dochladíme ji v ledničce, aby byla hodně studená. Poté ji k ní přidáme změklé máslo a vyšleháme ji elektrickým šlehačem. Touto náplní potřeme polovinu čtverečků, druhou polovinou je zakryjeme a trochu přitlačíme. Uchováváme v chladnu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 199x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hradecké kostky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!