Chlupaté kuřecí řízky
Suroviny
8 horních kuřecích stehen
100 g smažených bramborových lupínků
200 g tvrdého sýra
2 lžičky oblíbené kořenící směsi (barbecue)
2 vejce
sůl
Postup
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a lehce potřeme solí. Sáček s bramborovými lupínky propíchneme několikrát jehlou a potom válečkem rozdrtíme lupínky na malé kousky, aniž bychom sáček s lupínky otvírali. Poté je rozmačkané vysypeme do mísy. K nim přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. V jiné misce rozšleháme vejce s kořenící směsí. V této směsi namočíme kuřecí maso a ve druhé misce ho obalíme směsí s bramborovými lupínky. Protože směs nedrží příliš dobře, rukou ji na maso důkladně přitiskneme a obalené maso vložíme do suchého pekáče nebo vysoké zapékací misky. Pečeme (opravdu nasucho) v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C po dobu asi 50 minut. Na mase se utvoří křupavá a chutná kůrčička, uvnitř maso zůstává šťavnaté. Podáváme ho s bramborem či s bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.
Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla na stránkách Koření od Antonína (viz odkaz www.koreni.cz). Tam je doporučována jejich směs koření na barbecue. Já jsem použila jako náhradu grilovací koření, které jsem našla doma.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 638x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Chlupaté kuřecí řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!