Biskupský chlebíček sváteční
Suroviny
75 g vlašských ořechů
150 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
4 vejce
5 lžic mléka
2 lžíce rumu
100 g mletých lískových oříšků
100 g sekaných lískových oříšků
50 g hořké čokolády
1 lžička skořice
250 g polohrubé mouky
¾ sáčku prášku do pečiva
200 g čokoládové polevy
kandované třešně a poloviny vlašských ořechů na zdobení
Postup
Vlašské ořechy umeleme. Tuk, cukr, vanilkový cukr a špetku soli utřeme do pěny. Poté postupně vmícháme jedno vejce za druhým a stále třeme. Mleté i sekané lískové ořechy smícháme s nastrouhanou čokoládou, skořicí, práškem do pečiva a moukou a střídavě s mlékem zapracujeme do tukové směsi. Nakonec přimícháme rum.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a urovnáme. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 stupňů C asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnutím špejle, zda je chlebíček již dobře propečení. Po vyjmutí z trouby chlebíček nevyklápíme z formy, ale nejdříve necháme asi 20 minut chladnout. Teprve poté ho vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Vychladlý moučník potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandovanými třešněmi a půlkami jader vlašských ořechů – rozmístíme je tak, aby se dal biskupský chlebíček dobře krájet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 497x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Biskupský chlebíček sváteční
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!