Maso v balijském stylu

Suroviny

500 g vepřových řízků
6 až 8 červených chilli papriček nebo 3 lžičky kayenského pepře
1 lžička sardelové pasty
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky cukru
2 a 1/2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a spolu s chilli papričkami a sardelovou pastou jemně nasekáme (nejlépe v nějakém kráječi či mixeru) až vznikne jakási pasta. Vepřové řízky tence nakrájíme a dobře rozklepeme. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje a v něm osmažíme do plné vůně připravenou pastu. Má i změknout a neměla by se přichytávat. Pak vložíme připravené plátky masa a ty smažíme, až změní barvu. Přilijeme 250 ml vody s cukrem, sojovou omáčkou, citronovou šťávou a solí a maso vaříme při tzv. utajeném varu (teplota je těsně pod 100 stupni C) bez pokličky do měkka. Šťáva má značně zhoustnout, nesmí však vyschnout. Podle potřeby přidáme trochu vody. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 579x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maso v balijském stylu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist