Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových
Suroviny
250 g másla
400 g hořké čokolády
2 lžíce instantní kávy
130 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
9 vajec
(100 g sekaných ořechů nebo mletých mandlí)
(smetana ke šlehání na ozdobení)
Postup
Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme a rozpustíme je buď na mírném ohni, nebo v hrnečku vloženém do většího hrnce s vroucí vodou nebo v mikrovlnce. Máslo a čokoláda by se měly slít v jednolitou hmotu. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 10 minut chladnout. Poté přidáme instantní kávu, cukr, mouku a případně sekané ořechy nebo mleté mandle. Nakonec vmícháme postupně žloutky jeden za druhým. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené hmoty. Tu vlijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby si předehřáté na 150 stupňů a pečeme asi 20 minut. Vnitřek moučníku by měl zůstat měkký. Před podáváním nakrájíme a můžeme ozdobit šlehanou smetanou.
Prý je lepší péci při 180 stupních po dobu asi 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 725x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!