La piperade (španělská kuchyně)
Suroviny
papriky
rajčata
česnek
máslo
sůl
paprika
vejce
plátky šunky
pažitka
Postup
Celé papriky spaříme, přepůlíme, zbavíme stopek a zrníček a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme, přepůlíme,odstraníme vodnatý vnitřek a nakrájíme na kousky. Oloupané stroužky česneku se prolisujeme a všechny suroviny vsypeme do kastrolu, kde jsme rozpustili kousek másla. Přisolíme, okořeníme trochou pálivé papriky, přiklopíme a asi 25 min dusíme. Mezitím zvlášť připravíme míchaná vajíčka, která zjemníme smetanou. V mikrovlnce jen slabě nahřejeme plátky šunky, každý naplníme horkou dušenou zeleninou, zavineme do rolky a klademe na talíře. Každou rolku nahoře nařízneme, do otvoru navršíme plnou lžíci
míchaných vajec a posypeme sekanou pažitkou. Podáváme s pečivem nebo s vařenými brambory.
Poznámka:
Množství nejsou uváděna - doplním je, až tento zajímavý recept vyzkouším.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 519x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu La piperade (španělská kuchyně)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!