Vepřové plátky se sušenými švestkami
Suroviny
250 g sušených švestek
2 cibule
30 g oleje
dva vepřové řízky sůl
pepř
tymián
půl litru masového
vývaru
30 g mouky
osmina litru sladké smetany
půl citrónu
cukr
Postup
Sušené švestky opláchneme a necháme přes noc nabobtanat v půl litru vody. Kolečka cibule zpěníme na oleji, vepřové plátky osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na cibulce po obou stranách opečeme dohněda. Přidáme vývar a osušené švestky a vše deset minut dusíme. Maso ponecháme v omáčce v teple. Rozmícháme mouku ve sladké smetaně a omáčku jí zahustíme. Za občasného míchání ji povaříme asi 10 minut a poté odstavíme ze zdroje tepla. Po troškách do ní za stálého míchání přidáme šťávu z poloviny citrónu. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
Pozor! Jde pouze o dvě porce!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 935x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky se sušenými švestkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!