Vepřové kari s rajčaty
Suroviny
500 g vepřové kýty
150 g cibule
2 stroužky česneku
karí koření
6 rajčat
sůl
tuk (olej, sádlo)
Postup
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a také drobně nakrájíme. Rajčata nařízeneme do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme si je na plátky.
Na pánvi si rozpálíme tuk, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme 10 g karí koření, zamícháme a přidáme dvě nakrájená rajčata. Vše společně dusíme asi 5 minut. Poté přidáme kostky vepřového masa, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme zbývající nakrájená račata a společně vše ještě krátce podusíme.
Nejvhodnější přílohou je rýže.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 206x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kari s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!