Rajčatová čočka s párkem
Suroviny
350 g čočky
3 stroužky česneku
1 cibule
3 rajčata
sůl
mletý pepř
tymián
petrželka
olej
Postup
Čočku namočíme předem na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, zalijeme ji čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Zatím nesolíme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky a stroužky česneku na plátky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na pánvi si rozpálíme olej, česnek a cibuli na něm orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř a vše dusíme, až vše změkne a zhoustne. Měkkou čočku zcedíme, vmícháme do ní rajčatovou směs, přidáme sůl, tymián a nasekanou zelenou petrželku a společně ještě chvíli prohřejeme. Takto upravenou čočku podáváme s ohřátým či grilovaným párkem nebo jinou vhodnou uzeninou.
Poznámky:
V zimním období můžeme čerstvá rajčata nahradit konzervovanými loupanými rajčaty. Jsou levná a prakticky připravená k použití. V létě samozřejmě použijeme čerstvá rajčata a máme-li možnost, i čerstvé bylinky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 432x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajčatová čočka s párkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!