Marinovaný lilek

Suroviny

1 větší lilek
sůl
150 ml olivového oleje
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 citronu
30 g hrubě nastrouhaného parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách dobře osolíme a necháme je stát asi 15 minut.
Zatím si připravíme nálev. Lístky bazalky jemně nakrájíme, přidáme k nim jemně nakrájený (nebo prolisovaný česnek) , citronovou šťávu z celého citronu a jemně nakrájenou citronovou kůru (samozřejmě z dobře omytého citronu). Vše smícháme.
Plátky lilku opláchneme a dobře osušíme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a připravené plátky lilku na něm po obou stranách opečeme. Ještě horké je pokapeme připravenou zálivkou a necháme asi 15 minut odležet. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. Takto upravený lilek lze použít jako samostatné zeleninové jídlo nebo jako zajímavou zeleninovou přílohu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 670x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný lilek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist