Marinovaný lilek
Suroviny
1 větší lilek
sůl
150 ml olivového oleje
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 citronu
30 g hrubě nastrouhaného parmazánu
Postup
Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách dobře osolíme a necháme je stát asi 15 minut.
Zatím si připravíme nálev. Lístky bazalky jemně nakrájíme, přidáme k nim jemně nakrájený (nebo prolisovaný česnek) , citronovou šťávu z celého citronu a jemně nakrájenou citronovou kůru (samozřejmě z dobře omytého citronu). Vše smícháme.
Plátky lilku opláchneme a dobře osušíme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a připravené plátky lilku na něm po obou stranách opečeme. Ještě horké je pokapeme připravenou zálivkou a necháme asi 15 minut odležet. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. Takto upravený lilek lze použít jako samostatné zeleninové jídlo nebo jako zajímavou zeleninovou přílohu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 670x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinovaný lilek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!