Balkánské zelí

Suroviny

500 g vepřového masa (krkovice, plecko)
½ hlávky bílého zelí
250 g kečupu
3 cibule
50 g sádla
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso si nakrájíme na proužky (vhodnější je maso ne úplně libové). Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V hlubším a větším kastrolu si rozpálíme sádlo a cibuli na něm zpěníme. K cibuli přidáme nakrájené maso a orestujeme ho. Osolíme ho a opepříme, podlijeme několika lžícemi vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí a oloupeme stroužky česneku. Dvě třetiny zelí přidáme k poloměkkému masu a dále dusíme. Když je maso měkké, přidáme poslední třetinu zelí, kečup a česnek utřený se solí. Promícháme a ještě krátce podusíme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Na vaření tohoto jídla si vyberte opravdu větší kastrol – zelí je poměrně dost a i když se dušením jeho objem zmenší, půjde to ve větším kastrolu lépe. Výsledkem vašeho snažení bude asi 8 porcí.
Máte-li rádi pikantnější pokrmy, použijte pikantní kečup, více pepře a česneku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 116x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Balkánské zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist