Balkánské zelí
Suroviny
500 g vepřového masa (krkovice, plecko)
½ hlávky bílého zelí
250 g kečupu
3 cibule
50 g sádla
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
Postup
Maso si nakrájíme na proužky (vhodnější je maso ne úplně libové). Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V hlubším a větším kastrolu si rozpálíme sádlo a cibuli na něm zpěníme. K cibuli přidáme nakrájené maso a orestujeme ho. Osolíme ho a opepříme, podlijeme několika lžícemi vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí a oloupeme stroužky česneku. Dvě třetiny zelí přidáme k poloměkkému masu a dále dusíme. Když je maso měkké, přidáme poslední třetinu zelí, kečup a česnek utřený se solí. Promícháme a ještě krátce podusíme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Na vaření tohoto jídla si vyberte opravdu větší kastrol – zelí je poměrně dost a i když se dušením jeho objem zmenší, půjde to ve větším kastrolu lépe. Výsledkem vašeho snažení bude asi 8 porcí.
Máte-li rádi pikantnější pokrmy, použijte pikantní kečup, více pepře a česneku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 116x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Balkánské zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!