Králičí stehna na černém pivě
Suroviny
4 ks králičích stehen
150 ml černého piva
60 g anglické slaniny
120 g kořenové zeleniny
1 cibule
olej
5 zrnek černého pepře
2 zrna nového koření
1 bobkový list
1 citron
1 polévková lžíce octa
3 lžíce rajčatového protlaku
30 g krystalového cukru
20 g švestkových povidel
40 g hladké mouky
500 ml vody
50 g brusinkového kompotu (nebo džemu)
20 g másla
sůl
Postup
Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Králičí stehna opláchneme, osušíme, posolíme, prošpikujeme anglickou slaninou a po obou stranách prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Na témž oleji orestujeme pokrájenou zeleninu, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, všechno koření, švestková povidla, promícháme a znovu orestujeme. Poté zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, v případě potřeby i trochou teplé vody a krátce povaříme. Vložíme opečená králičí stehna a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby podléváme vodou.
Zatím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku (nebo použijeme hotovou jíšku).
Měkké maso vyjmeme. Do šťávy přidáme jíšku rozmíchanou v několika lžících vody, rozšleháme metličkou, dosolíme a provaříme. Do omáčky přidáme polovinu připraveného brusinkového kompotu (zbytek si necháme na ozdobení).
Králičí stehno na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu s brusinkami. Jako příloha jsou vhodné houskové nebo špekové knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 936x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí stehna na černém pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!