Zapečená rajčata I
Suroviny
600 g rajčat
1 cibule
200 g anglické slaniny
80 g strouhanky
150 g strouhaného ementálu
sůl
pepř
tuk na vymaštění
Postup
Rajčata (vhodná jsou masitá rajčata) nařízneme do křížku, vložíme na minutu do vařící vody, vyjmeme je a zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na plátky.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Také anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom pánev odstavíme ze zdroje tepla, necháme trochu vychladnout a obsah promícháme se strouhankou, strouhaným sýrem, solí a pepřem.
Tukem si vytřeme mělkou zapékací misku (stačí i alobalová na jedno použití). Dno posypeme polovinou strouhankové směsi, na to poklademe „šupinovitě“ plátky rajčat a posypeme zbytkem směsi. Zapékací misku vložíme do rozpálené trouby a zapékáme asi 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 723x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečená rajčata I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!