Kuřecí prsíčka s baklažánem
Suroviny
600 g kuřecích prsou
1 větší lilek
4 masitá rajčata
100 g hladké mouky na obalení
čerstvá bazalka, šalvěj, petrželka a pažitka
100 ml olivového oleje
5 stroužků česneku
grilovací koření
sůl
Postup
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a posypeme grilovacím kořením. Po obou stranách je zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. Potřeme je polovinou prolisovaného česneku, posypeme polovinou nasekaných čerstvých bylinek, vložíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 stupňů C. Troubu hned vypneme – maso se upeče do měkka a zůstane šťavnaté.
Omytý lilek nakrájíme na kolečka o síle asi 1 cm, osolíme je po obou stranách a necháme asi 10 minut odležet, až se „opotí“ a pustí vodu. Poté je osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji. Rajčata omyjeme, také nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Zbylé nasekané bylinky smícháme se zbylým prolisovaným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje a osolíme.
Upečená kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme je na talíře spolu s opečeným rajčaty a lilkem. Přelijeme je připraveným bylinkovým olejem a podáváme s čerstvou bagetou.
Poznámka:
Jistě si u tohoto pokrmu vzpomenete na zdravou a voňavou středomořskou kuchyni.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 409x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsíčka s baklažánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!