Marinovaná ryba
Suroviny
500 g rybího masa (např. hejk)
2 lžíce oleje
100 ml bílého vína
1 citrón
Marináda:
2 stroužky česneku
1 cibule
citrónová šťáva
1 lžíce oleje
1 lžíce kečupu
1 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
Postup
Porce ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Na marinádu si očistíme cibuli a jemně ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí promícháme s ostatními přísadami a touto marinádou zalijeme porce ryby. Necháme je v chladničce minimálně půl hodiny odležet.
Potom je z marinády vyjmeme, setřeme ji a porce po obou stranách zvolna opečeme na oleji, podlijeme je vínem a krátce podusíme. Vyjmeme je z pánve a dáme na talíře. Na pánev vlijeme zbytek marinády, prohřejeme ho a nalijeme na porce ryby. Na každý kousek ryby položíme ještě dílek citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinovaná ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!