Ryby po milánsku
Suroviny
1 kg mražených ryb
(např.mořská štika)
1 velká cibule
hladká mouka na obalení
olej na osmažení
100 ml bílého vína
1 citron
4 velká rajčata
majoránka
pepř
sůl
Postup
Ryby rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kousky asi velikosti dlaně, osolíme a opepříme a po obou stranách je obalíme v hladké mouce. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky či na osminky.
Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a připravené kousky ryby na něm opečeme. Poté k rybám přidáme cibuli a zpěníme ji. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, majoránku, pepř a sůl, lehce promícháme, zakryjeme pokličkou a vše dusíme, až omáčka zhoustne. Nakonec přilijeme bílé víno a krátce ještě povaříme. Podáváme s dušenou rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 283x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ryby po milánsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!