Ražniči s ananasem
Suroviny
500 g krůtího (kuřecího) masa
1 konzerva ananasu (kousky)
100 g anglické slaniny
10 žampionů
2 tenkostěnné papriky
olej
sůl
grilovací koření
Postup
Krůtí maso si nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a rozkrájíme si ho na kousky, které budeme napichovat na jehly. V misce smícháme 2 lžíce oleje s grilovacím kořením a kousky masa s touto směsí promícháme. Necháme v chladnu odležet alespoň hodinu. Zatím si očistíme žampiony (mladé a čerstvé stačí otřít vlhkou houbičkou) a rozkrájíme je na silné plátky. Také velikost plátků slaniny si přizpůsobíme tak, aby odpovídala velikosti kousků masa. Očistíme a nakrájíme si i papriku. Z ananasového kompotu odcedíme šťávu. Před přípravou střídavě napichujeme připravené kousky masa, slaniny, žampionů, paprik a ananasu na jehly a takto připravené ražniči grilujeme. Potíráme ho přitom zbylým olejem s grilovacím kořením. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 957x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ražniči s ananasem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!