Babiččin skořicový koláč

Suroviny


250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
210 g cukru
sůl
125 g tuku
3 vejce
1/8 l smetany ke šlehání
1/8 l mléka
200 g mletých jader vlašských ořechů
4 nastouhané sušenky
50 g rozinek
1 a 1/2 lžíce mleté skořice (asi 10 g)

recept nemá fotografii

Postup


Do mísy vložíme mouku, na špičku kulatého nože prášku do pečiva, 60 g cukru, sůl a vychlazený tuk. Z přísad vypracujeme hladké linecké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme. Kulatou pečivovou formu v průměru asi 26 cm tence vymažeme tukem, vysypeme moukou a vyložíme vyváleným těstem. Dno hustě propícháme vidličkou a koláč vložíme do mírně předehřáté trouby, v níž jej asi 10 minut pečeme. Mezitím smícháme smetanu s mlékem, rozkvedláme v ní vejce, přidáme zbylý cukr, špetku soli, mleté ořechy, nastrouhané sušenky, skořici, oprané a osušené rozinky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs promícháme a opatrně nalijeme na předpečený koláč. Koláč vložíme zpět do trouby a při mírné teplotě dopečeme (podle teploty trouby asi za 25 - 35 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Babiččin skořicový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist