Babiččin skořicový koláč
Suroviny
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
210 g cukru
sůl
125 g tuku
3 vejce
1/8 l smetany ke šlehání
1/8 l mléka
200 g mletých jader vlašských ořechů
4 nastouhané sušenky
50 g rozinek
1 a 1/2 lžíce mleté skořice (asi 10 g)
Postup
Do mísy vložíme mouku, na špičku kulatého nože prášku do pečiva, 60 g cukru, sůl a vychlazený tuk. Z přísad vypracujeme hladké linecké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme. Kulatou pečivovou formu v průměru asi 26 cm tence vymažeme tukem, vysypeme moukou a vyložíme vyváleným těstem. Dno hustě propícháme vidličkou a koláč vložíme do mírně předehřáté trouby, v níž jej asi 10 minut pečeme. Mezitím smícháme smetanu s mlékem, rozkvedláme v ní vejce, přidáme zbylý cukr, špetku soli, mleté ořechy, nastrouhané sušenky, skořici, oprané a osušené rozinky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs promícháme a opatrně nalijeme na předpečený koláč. Koláč vložíme zpět do trouby a při mírné teplotě dopečeme (podle teploty trouby asi za 25 - 35 minut).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Babiččin skořicový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!