Sváteční jahodový koláč
Suroviny
Těsto:
6 vajec
180 g cukru
210 g polohrubé mouky
50 g másla
20 g kakaa
vanilkový cukr
tuk a mouka na vytření plechu
Krém:
250 g másla
200 g moučkového cukru
125 g tvarohu
několik lžic mléka
jahody
strouhaná čokoláda
Postup
Plech se zvýšeným okrajem vymažeme ztuženým tukem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky utřeme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapeme rozpuštěné prochladlé máslo. Prosáté kakao rozmícháme s malým množstvím horké vody a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným
množstvím mléka. Hotový krém natřeme na prochladlý koláč, poklademe omytými a dobře okapanými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme trochu vychladit, nakrájíme a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 286x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sváteční jahodový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!