Králík dušený na víně
Suroviny
1 králík (asi 2 kg)
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
125 g šalotky
1 pórek
200 g cherry rajčátek
2 snítky rozmarýnu
1/8 l bíkého vína
1 lžíce celého barevného pepře
2-3 lžíce vermutu
100 g smetany ke šlehání
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
Králíka opláchneme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. V pekáči jej na horkém oleji do zlatova opečeme, osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli, omyjeme a očistíme pórek a obojí nakrájíme na kousky. Také rajská jablíčka omyjeme. Stáhneme ze stonků rozmarýnové jehličky. Králíka podlijeme vínem a 1/4 litrem vody. Do pekáče přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýnu, celý pepř a vermut. V předehřáté troubě dusíme králíka pod poklicí zhruba 20 minut. Potom přidáme smetanu a vše dalších 30 minut podusíme, ale už bez poklice. Králíka ještě podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami. Výborně k němu chutná například čerstvá bageta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 827x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík dušený na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!