Sojové karbanátky
Suroviny
2 plné šálky uvařené sóji
1/2 až 1 rohlík
1 lžíce hladké mouky
1 větší cibule
1-2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
strouhanka na obalování
tuk na smažení
Postup
Uvařenou scezenou sóju, rohlík, cibuli i česnek umeleme na masovém mlýnku. Dáme do mísy, přidáme mouku, vejce, koření a dohladka promícháme. Z hmoty utvoříme váleček, nakrájíme 8 dílků a z těch tvarujeme karbanátky. Obalujeme je ve strouhance a hned smažíme.
Karbanátky můžeme připravit také s různými obměnami:
s brambory - u základního předpisu vynecháme rohlík a k sóje přidáme ještě asi 200 g uvařených, oloupaných a umletých brambor.
s hovězím masem vařeným - k základnímu předpisu přidáme ještě 100 g mletého masa.
s kapustou - 1/4 středně velké kapusty očistíme, uvaříme v malém množství slané vody a když trochu prochladne, umeleme ji spolu se sójou. Ostatní postup zůstává stejný.
s kadeřávkem - použijeme asi 6 - 8 listů kadeřávku. Ostatní postup je stejný jako u kapusty.
s mletým masem syrovým - k základnímu předpisu přidáme ještě 100 - 150 g mletého masa.
se strouhaným sýrem - vynecháme rohlík a k základnímu předpisu přidáme 100 - 150 g tvrdého sýra. Můžeme použít i Nivu, karbanátky budou mít výraznější chuť - na zahuštění ale použijeme polovinu rohlíku.
se zelenými natěmi - k základnímu předpisu přidáme ještě nejméně 2 lžíce umletých natí pažitky, petrželky a libečku. Zvláště libeček dodá těmto karbanátkům výbornou chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 341x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sojové karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!