Pastýřský salát
Suroviny
250 g růžových sojových kostiček
kuličky černého pepře
nové koření
2 rajčata
50 g oliv
200 g ovčího, kozího nebo balkánského sýra
3 lžíce brusinkového kompotu
hlávkový salát
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
směs nasekaných bylinek (petrželka, meduňka, šalvěj)
Postup
Sojové maso přelijeme vývarem, přidáme několik kuliček černého pepře a nového koření a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a ze soji přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme a necháme ji vychladnout.
Do mísy vložíme rajčata nakrájená na kostičky, olivy, sýr nastrouhaný na hrubém okurkovém struhadle, brusinkový kompot a asi 3 listy hlávkového salátu, který jsme roztrhali na malé kousky. Přidáme vychladlé sójové kostičky.
Salát spojíme zálivkou připravenou z olivového oleje, citrónové šťávy a směsi jemně nasekaných bylinek. Promícháme ho a necháme ho v lednici minimálně tři hodiny odležet. Podáváme s bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pastýřský salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!