Pastýřský salát

Suroviny

250 g růžových sojových kostiček
kuličky černého pepře
nové koření
2 rajčata
50 g oliv
200 g ovčího, kozího nebo balkánského sýra
3 lžíce brusinkového kompotu
hlávkový salát
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
směs nasekaných bylinek (petrželka, meduňka, šalvěj)

recept nemá fotografii

Postup

Sojové maso přelijeme vývarem, přidáme několik kuliček černého pepře a nového koření a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a ze soji přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme a necháme ji vychladnout.
Do mísy vložíme rajčata nakrájená na kostičky, olivy, sýr nastrouhaný na hrubém okurkovém struhadle, brusinkový kompot a asi 3 listy hlávkového salátu, který jsme roztrhali na malé kousky. Přidáme vychladlé sójové kostičky.
Salát spojíme zálivkou připravenou z olivového oleje, citrónové šťávy a směsi jemně nasekaných bylinek. Promícháme ho a necháme ho v lednici minimálně tři hodiny odležet. Podáváme s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pastýřský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist