Anita řezy
Suroviny
50 g másla
2 vejce
180 g cukru
30 g kakaa
100 ml mléka
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
tuk a mouka na
na formu.
Rumová šlehačka: 1/2 litru šlehačky
3 lžíce cukru
50 ml rumu
Postup
Den předem si připravíme šlehačku. Cukr necháme v nádobě na mírném ohni roztavit do zlatova a potom vmícháme horkou smetanu ke šlehání. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se karamel rozpustí. Odstavíme, vmícháme rum a necháme do druhého dne v lednici.
Na piškot utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr a kakao, po lžičkách vmícháme vlažné mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec sníh
z bílků mírně osolený. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou poprášený plech. Vychlazenou karamelovou smetanu z předešlého dne ušleháme a potřeme jí upečený a vychladlý moučník. Krájíme na kostky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 914x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Anita řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!