Pikantní vlašťovčí hnízda
Suroviny
6 větších vepřových řízků
6 vajec
6 plátků šunky
20 g mandlí
sůl
mletý pepř
karí koření
zelená petrželka 100 g másla
(alobal)
hořčice
Postup
Vepřové řízky naklepeme na navlhčeném prkénku, opepříme a potřeme hořčicí. Vejce uvařená na tvrdo rozkrojíme napříč, žloutek vyndáme a prolisujeme, okořeníme jej karí kořením, pepřem, solí, přidáme sekanou petrželovou nať, mandle a vrátíme je zpět do bílků. Vejce spojíme do původního tvaru, položíme je na řízky, na ně ještě plátek šunky, (můžeme zajistit párátkem nebo nití).
Takto připravené řízky položíme každý zvlášť na pruh alobalu, přidáme kousek másla, alobal pečlivě uzavřeme a dáme asi na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby. Hotová vlaštovčí hnízda před podáváním podélně rozkrojíme, obložíme smaženými brambůrkami, salátem, dušenými žampióny a tatarskou omáčkou s křenem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 330x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní vlašťovčí hnízda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!