Kachna na pomerančích II
Suroviny
1 kachna (do 2 kg)
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší petržel
1 kousek celeru
sůl
vývar z masoxu
celý pepř
nové koření
bobkový list
hřebíček
jalovčinky
3 rajčata
2 lžíce brusinkového kompotu
3 pomeranče
2 ml portského vína
Postup
Necháme roztavit nakrájenou slaninu a do zlatova na ni osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Do osmažené zeleniny přidáme na kousky nakrájená kachní játra, která rovněž osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu, vložíme osolenou kachnu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a jalovec. Pak přidáme ještě rajčata nakrájená na plátky (nebo trochu rajčatového protlaku), trochu brusinkového kompotu, šťávu ze dvou pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Podlijeme portským vínem.
Kachnu dusíme za neustálého polévání šťávou, dokud není měkká. Pak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme přes jemné síto. Nakonec přidáme ještě 100 ml portského a něco koňaku a nakonec na plátky nakrájený a jader a kůry zbavený pomeranč. Kachnu naporcujeme a vložíme ji zpět do šťávy, aby nabyla definitivní chuti. Podáváme a vařenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 697x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na pomerančích II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!