Kachna na pomerančích II

Suroviny

1 kachna (do 2 kg)
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší petržel
1 kousek celeru
sůl
vývar z masoxu
celý pepř
nové koření
bobkový list
hřebíček
jalovčinky
3 rajčata
2 lžíce brusinkového kompotu
3 pomeranče
2 ml portského vína

recept nemá fotografii

Postup

Necháme roztavit nakrájenou slaninu a do zlatova na ni osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Do osmažené zeleniny přidáme na kousky nakrájená kachní játra, která rovněž osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu, vložíme osolenou kachnu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a jalovec. Pak přidáme ještě rajčata nakrájená na plátky (nebo trochu rajčatového protlaku), trochu brusinkového kompotu, šťávu ze dvou pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Podlijeme portským vínem.
Kachnu dusíme za neustálého polévání šťávou, dokud není měkká. Pak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme přes jemné síto. Nakonec přidáme ještě 100 ml portského a něco koňaku a nakonec na plátky nakrájený a jader a kůry zbavený pomeranč. Kachnu naporcujeme a vložíme ji zpět do šťávy, aby nabyla definitivní chuti. Podáváme a vařenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 697x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na pomerančích II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist