Dobře utajené ražniči
Suroviny
500 g panenské vepřové nebo vepřové kýty
80 g cibule
80 g anglické slaniny
120 g žampiónů sůl
mletý pepř
olej
4 bramboráky naložená červená řepa
celerový salát
strouhaný křen na oblohu
Postup
Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka, žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší podle potřeby půlíme nebo rozčtvrtíme (nemáme-li žampióny, nahradíme je oloupanými kousky jablek). Na kovové jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a žampióny nebo jablka. Směs napichujeme volněji, aby se maso lépe propékalo. Napíchanou směs osolíme, opepříme a v oleji po všech stranách
opékáme do měkka. Zvlášť si upečeme dobře ochucené bramboráky, do každého sesuneme obsah jedné opečené jehly, přeložíme a sesuneme na talíř. Obkládáme červenou řepou, okapaným celerovým salátem a strouhaným křenem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 489x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dobře utajené ražniči
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!