Karbanátky ve smetanové omáčce

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého hovězího masa
1/8 l smetany
1 cibule (není nutná)
1 lžíce sekané petrželky
4 lžíce strouhanky
sůl
bílý pepř

Na omáčku:
1 lžíce hladké mouky
¼ l kyselé smetany
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce sekané petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, případně i nastrouhanou cibuli, osolíme a okořeníme bílým pepřem. Z připravené směsi lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou je vytvarujeme. Na pánvi při střední teplotě zpěníme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme dozlatova, posunujeme jimi nebo pánví potřásáme, aby se nepřichytily. Hotové karbanátky vyjmeme a uložíme na talíř na papírový ubrousek. (Nemusí být úplně dopečené, dojdou v omáčce). Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do omáčky vložíme karbanátky a na mírném ohni je podusíme.
Podáváme ozdobené petrželkou s vařenými bramborami a zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 119x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karbanátky ve smetanové omáčce

bongiorno: čtvrtek 16. září 2010
Fakt dobrý, do omajdy jsem ještě sypnul drobet zázvoru pro zvýraznění chuti.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist