Karbanátky ve smetanové omáčce
Suroviny
(pro 4 osoby)
400 g mletého hovězího masa
1/8 l smetany
1 cibule (není nutná)
1 lžíce sekané petrželky
4 lžíce strouhanky
sůl
bílý pepř
Na omáčku:
1 lžíce hladké mouky
¼ l kyselé smetany
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce sekané petrželky
Postup
Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, případně i nastrouhanou cibuli, osolíme a okořeníme bílým pepřem. Z připravené směsi lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou je vytvarujeme. Na pánvi při střední teplotě zpěníme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme dozlatova, posunujeme jimi nebo pánví potřásáme, aby se nepřichytily. Hotové karbanátky vyjmeme a uložíme na talíř na papírový ubrousek. (Nemusí být úplně dopečené, dojdou v omáčce). Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do omáčky vložíme karbanátky a na mírném ohni je podusíme.
Podáváme ozdobené petrželkou s vařenými bramborami a zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 119x
Komentáře receptu Karbanátky ve smetanové omáčce
bongiorno: | čtvrtek 16. září 2010 |
Fakt dobrý, do omajdy jsem ještě sypnul drobet zázvoru pro zvýraznění chuti. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!