Zapečené flíčky se zelím
Suroviny
250 g fleků
250 g bílého hlávkového zelí
200 g uzeného masa (anglické slaniny)
sůl
mletý pepř
sádlo
2 vajíčka
250 ml mléka
lahůdková cibulka na ozdobení
Postup
Flíčky uvaříme podle návodu na obalu a necháme je zchladnout. Zatím si na čtverečky nakrájíme hlávkové zelí a na kostičky uzené maso či anglickou slaninu. Na pánvi si rozpálíme trochu sádla, orestujeme na něm zelí, osolíme ho a opepříme. Promícháme ho s uzeným masem. Zapékací misku vytřeme sádlem a střídavě do ní vkládáme vrstvu těstovin a vrstvu zelí s masem. V mléce rozmícháme celá vejce a tekutinu rovnoměrně vlijeme do zapékací misky. Zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů C. Podáváme teplé, posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Je to levné, jednoduché. Sádlo lze nahradit olejem, uzené maso houbami – například hlívou ústřičnou, lahůdkovou cibulku třeba zelenou částí pórku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 410x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené flíčky se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!