Věnečky
Suroviny
2 sklenice vody
1 sklenice oleje, 2 sklenice hrubé mouky
6 vajec
špetka soli
tuk na plech
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
60 g polohrubé mouky
250 g másla
hrst moučkového cukru
Postup
Vodu, olej a sůl přivedeme do varu a vmícháme mouku. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 2 minuty (těsto se tím propaří). Do prochladlé směsi postupně vmícháme vejce. Těsto naplníme do sáčku a stříkáme na vymaštěný plech. Pečeme 5 minut v rozpálené troubě (během těchto 5 minut troubu neotvíráme), pak stáhmene přívod a dopečeme. Ještě teplé rozkrojíme a po vychladnutí plníme krémem nebo šlehačkou.
Na krém svaříme 1 l mléka se 3 vanikovými pudinky a 60 g polohrubé mouky a necháme vychladnout. Utřeme 250 g másla a hrst cukru a vmícháme vychladlý puding.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 401x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!